Hem » Packtejp

Packtejp

Packtejp och packtejphållare

Förutom vårt kompletta utbud av emballage har vi även tillbehör så som packtejp och packtejphållare.

Vi har ett brett utbud av packtejp i olika storlekar och variation. Vi har både brun packtejp och transparent packtejp.

Packtejp PP

Vår packtejp PP är ett bra miljöval. Alla våra PP-tejper har ett akrylat ämne som är lösningsmedelsfritt och det gör även att den är tystavrullande. Den har väldigt hög elasticitet och den har väldigt bra tålighet mot både värme och kyla. Den tål så hög värme som 120 grader. För att vara så lätt att använda som möjligt är den lättavrullad. I vår PP serie finns både transparent packtejp och brun packtejp. Ett tillbehör som underlättar användningen är vår packtejphållare.

Packtejp PVC

Vår packtejp i PVC är en väldigt bra och tyst packtejp som lämpar sig för de flesta situationer. Den är tillverkad av naturgummi som är självhäftande. Den har en medelbra vidhäftning. Vår packtejp i PVC finns både i brunt och transparent.

Packtejphållare

Packtejphållare gör det lite enklare vid användning av packtejp. Det är en smart lösning som har en grovtandad kniv som lätt skär av tejpen. Den är väldigt praktisk, slitstark och snabb. Vi har två olika storleker 50m och 66m.

Hur väljer man rätt packtejp

Vi försöka enkelt förklara hur man väljer rätt packtejp och fokuserar på de vanligaste packtejperna i materialen PP och PVC.
En packtejp består av 4 olika komponenter: release (tejpens utsida), bärare (tejpens stomme som är i själva verket ett plastmaterial PP eller PVC), primer och häftämne ( (akrylat, naturgummi och hot-melt). 

PP eller PVC packtejp

Om du ska välla PP eller PVC beror det på omständigheter. Om omständigheterna inte kräver PVC-tejpens egenskaper, när tejpen kräver höga temperaturer ellr när tejpen ska bibehålla sin styrka under långa tid då väljer man PP som är först och främst billigare men även bättre för miljön. 

Om tejpen kommer att utsätts för fukt eller låga temperaturer, när innehållet är tungt eller när tejpen ska tryckas är PVC att föredra.

Om man packar mindre till medelstora volymer av lätt till medeltungt gods då rekommenderas PP packtejp som är ett mycket prisvärt alternativ. Om man packar tungt och  påfrestande gods då bör man välja en tejp av högre kvalitet i PVC, packtejp som är inte billig men det är en packtejp av mycket hög kvalitet.